Semifreddo (Σεμι φρέντο) σοκολάτα καραμέλα
με σος Σοκολάτας και καφέ
Για το semifreddo
- 4 αυγά
- 55γρ ζάχαρη
- 500ml Κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 1 δόση καραμέλα βάζου
- 100γρ κουβερτούρα γάλακτος
![]() |
Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν γυρνάμε το μπολ ανάποδα και στέκεται |
![]() | |||
Με το σύρμα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, έτσι παστεριώνουμε | τα αυγά |
- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα
- Σε ένα μπωλ με το χέρι χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη
- Αναμιγνύουμε με την μαρέγκα
- Χτυπάμε την κρ. γάλακτος σε σφιχτή κρέμα
- Πρόσθέτουμε το μίγμα μαρέγκας-κρόκων στην κρ.γάλακτος και με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε
- Χωρίζουμε ισομερώς
- Στη μισή κρέμα προσθέτουμε την καραμέλα και στην άλλη μισή την σοκολάτα που έχουμε λιώση στον φούρνο μικροκυμμάτων
- Στρώνουμε σε φόρμα πρώτα την σοκολατένια κρέμα και από πάνω απλώνουμε την κρέμα καραμέλα
- Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες
![]() |
Υλικά:
για την σος
- 300 γρ. γάλα
- 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη
- 2 δόσεις καφέ espresso
- Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το γάλα (όχι να βράσει)
- το ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε τον καφέ και ομογενοποιούμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου