Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Semifreddo (Σεμι φρέντο) σοκολάτα καραμέλα


Semifreddo (Σεμι φρέντο) σοκολάτα καραμέλα

με σος Σοκολάτας και καφέ

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Υλικά:
Για το semifreddo
  1. 4 αυγά
  2. 55γρ ζάχαρη
  3. 500ml Κρέμα γάλακτος
  4. 1 βανίλια
  5. 1 δόση καραμέλα βάζου
  6. 100γρ κουβερτούρα γάλακτος
Υλικά:
Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν γυρνάμε το μπολ ανάποδα και στέκεται
Με το σύρμα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, έτσι παστεριώνουμε 

τα αυγά
  1. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα
  3. Σε ένα μπωλ με το χέρι χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη
  4. Αναμιγνύουμε με την μαρέγκα
  5. Χτυπάμε την κρ. γάλακτος σε σφιχτή κρέμα
  6. Πρόσθέτουμε το μίγμα μαρέγκας-κρόκων στην κρ.γάλακτος και με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε 
  7. Χωρίζουμε ισομερώς
  8. Στη μισή κρέμα προσθέτουμε την καραμέλα και στην άλλη μισή την σοκολάτα που έχουμε λιώση στον φούρνο μικροκυμμάτων
  9. Στρώνουμε σε φόρμα πρώτα την σοκολατένια κρέμα και από πάνω απλώνουμε την κρέμα καραμέλα

  10. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες 

Υλικά:
για την σος 
  1. 300 γρ. γάλα
  2. 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη
  3. 2 δόσεις καφέ espresso  
Εκτέλεση:


  1. Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
  2.  Ζεσταίνουμε το γάλα (όχι να βράσει)
  3.  το ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα.
  4. Προσθέτουμε τον καφέ και ομογενοποιούμε
Σερβίρουμε το semifreddo με σάλτσα σοκολάτας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου