Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ταλιατέλες σουπιάς με κους-κους

Ταλιατέλες σουπιάς με κους-κους

Είτε νηστεύεις είτε όχι δεν μπορείς να αντισταθείς


ΥΛΙΚΑ
  1. 1 κιλό σουπιές
  2. Αλάτι
  3. Λίγο ελαιόλαδο
  4. 500 γρ κους-κους
  5. Ζωμό λαχανικών
  6. 150ml κρασί λευκό
  7. Λίγο δυόσμο
  8. 1 πιπεριά φλωρίνης
  9. 1 πιπεριά κέρατο
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές
  2. Τις ανοίγουμε τελείως και τις κόβουμε λεπτές λωρίδες να μοιάζουν με ταλιατέλες
  3. Αλοίφουμε τις σουπιές με λάδι και ψήνουμε για 20' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC ανακατεύοντας ανα 5 λεπτά
  4. Βράζουμε νερό (ανάλογα με τις οδηγίες του κους-κους) αντικαθιστόντας 150ml νερό με το κρασί, και ρίχνουμε μέσα το κους-κους. όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, και ψιλοκομμένες τις πιπεριές και τον δυόσμο
  5. Σερβίρουμε δίνοντας σχήμα από κούπα και τοποθετούμε από επάνω λίγες σουπιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου