Ταλιατέλες σουπιάς με κους-κους
Είτε νηστεύεις είτε όχι δεν μπορείς να αντισταθείς
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σουπιές
- Αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
- 500 γρ κους-κους
- Ζωμό λαχανικών
- 150ml κρασί λευκό
- Λίγο δυόσμο
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο
- Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές
- Τις ανοίγουμε τελείως και τις κόβουμε λεπτές λωρίδες να μοιάζουν με ταλιατέλες
- Αλοίφουμε τις σουπιές με λάδι και ψήνουμε για 20' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC ανακατεύοντας ανα 5 λεπτά
- Βράζουμε νερό (ανάλογα με τις οδηγίες του κους-κους) αντικαθιστόντας 150ml νερό με το κρασί, και ρίχνουμε μέσα το κους-κους. όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, και ψιλοκομμένες τις πιπεριές και τον δυόσμο
- Σερβίρουμε δίνοντας σχήμα από κούπα και τοποθετούμε από επάνω λίγες σουπιές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου