Μακαρονάδα Θαλασσινών (νηστίσιμο)
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ μακαρόνια (λιγκουίνι)
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 5-6 αντζούγιες
- 500γρ Κόκκινη σάλτσα
- 500γρ Θαλασσινά (μύδια, γαρίδες)
- Ντοματίνια
- Μαϊντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζωμό λαχανικών σε σκόνη
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί

- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα
- Ρίχνουμε τη σάλτσα και 3 ποτήρια νερό
- Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια, το αλάτι το πιπέρι και τον ζωμό λαχανικών
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα θαλασσινά, Αφήνουμε να βράσουν για 7-10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικα ώστε να μην κολλήσουν
- Ρίχνουμε λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια
- Σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί και προαιρετικά προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα
- Αφήνουμε να πιούν τα μακαρόνια το ζουμί και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου