Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Κυριακή των Βαϊων σε λίγες μέρες, οπότε ο Μπακαλιάρος έχει την τιμητική του
ΥΛΙΚΑ
  1. 1,5 κιλό μπακαλιάρο
  2. Αλάτι
  3. Πιπέρι
  4. Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
  5. 700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 500ml μαύρη μπύρα
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο πολύ καλά, (τουλάχιστον για 48 ώρες, αλλαγή νερού κάθε 6 ώρες) 
  2. Βγάζουμε τα κομμάτια από το νερό και σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί, να στεγνώσει καλά
  3. Σε ένα ταψί ρίχνουμε 200γρ αλεύρι, λίγο πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε
  4. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο αλεύρι να κολλήσει καλά από κάθε πλευρά
  5. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι μας: Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε καλά 500γρ αλεύρι και 500ml μπύρα (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό). Θα πρέπει ο χυλός μας να γίνει τόσο πηχτός ώστε να στέκεται πάνω στο ψάρι
  6. Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι, και σηκώνουμε να τρέξει το κουρκούτι που περισσεύει
  7. Στη συνέχεια τηγανίζουμε για λίγα λετά, και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και να γίνει τραγανός
  8. Αφαιρούμε από το λάδι και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι
  9. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και σκορδαλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου