Μπακαλιάρος Σκορδαλιά
Κυριακή των Βαϊων σε λίγες μέρες, οπότε ο Μπακαλιάρος έχει την τιμητική του
ΥΛΙΚΑ
- 1,5 κιλό μπακαλιάρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
- 700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500ml μαύρη μπύρα
- Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο πολύ καλά, (τουλάχιστον για 48 ώρες, αλλαγή νερού κάθε 6 ώρες)
- Βγάζουμε τα κομμάτια από το νερό και σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί, να στεγνώσει καλά
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε 200γρ αλεύρι, λίγο πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε
- Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο αλεύρι να κολλήσει καλά από κάθε πλευρά
- Ετοιμάζουμε το κουρκούτι μας: Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε καλά 500γρ αλεύρι και 500ml μπύρα (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό). Θα πρέπει ο χυλός μας να γίνει τόσο πηχτός ώστε να στέκεται πάνω στο ψάρι
- Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι, και σηκώνουμε να τρέξει το κουρκούτι που περισσεύει
- Στη συνέχεια τηγανίζουμε για λίγα λετά, και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και να γίνει τραγανός
- Αφαιρούμε από το λάδι και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και σκορδαλιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου