Πατάτα φούρνου (Jacket Potato)
με κρέμα τυριού παρμεζάνα μπέικον και μανιτάρια ή όπως αλλιώς θέλετε
- 4 πατάτες μεσαίου μεγέθος
- Κρέμα τυρί 200γρ
- Παρμεζάνα 25 γρ
- Μπέικον κύβοι 50 γρ
- Μανιτάρια ψιλοκομμένα 50γρ
- Βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι

Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC
- Αλείφουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε λίγο αλάτι
- Τις τρυπάμε 4-5 φορές με ένα πιρούνι (για να μην σκάσουν) και τις τοποθετούμε στον φούρνο για 90-120 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές απ'έξω και μαλακές μέσα
- Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα, σοτάρουμε το μπέικον με τα μανιτάρια
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε την κρέμα τυρί και την παρμεζάνα
- Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες βγάζουμε από τον φούρνο, σκίζουμε από τη μια πλευρά σε σχήμα σταυρού και πιέζουμε από το πλάι
- Προσθέτουμε από πάνω, λίγο βούτυρο και την κρέμα
- Εναλλακτικά σερβίρουμε με κασέρια, βούτυρο, φασόλια