Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Κρουασάν (croissant)

Κρουασάν (croissant)

με ζαμπόν και κασέρι, με πραλίνα, με μαρμελάδα ή όπως αλλιώς θέλετε

Υλικά:

  • 350 γρ. γάλα
  • 55 γρ. ζάχαρη
  • 14 γρ. ξερή μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 350 γρ. παγωμένο βούτυρο 
  • μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα μέχρι τους 50οC.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν
  • Προσθέτουμε τα ¾ από το αλεύρι, ομογενοποιούμε και αφήνουμε για 5'
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε στο χέρι μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι από τα χέρια.
  •  Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
  • Απλώνουμε αλεύρι σε επιφάνεια εργασίας και με τον πλάστη ανοίγουμε παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 40x25.
  • Χτυπάμε με τον πλάστη το βούτυρο ώστε να γίνει λεπτό περίπου 20x12
  •  Το τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης και διπλώνουμε τις άκρες και καλύπτουμε όλο το βούτυρο. 
  • Πιέζουμε με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα και το διπλώνουμε στα 3 και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 
  • Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες τρεις φορές σε διάστημα κάθε 4-5 ώρες.
  • Στο τέλος, το ανοίγουμε σε λεπτό πάχος μισού εκατοστού. Το κόβουμε σε λωρίδες και κάθε λωρίδα σε τρίγωνα. Κάθε τρίγωνο το τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά.
  • Τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα και τα αφήνουμε για 2 ώρες ώστε να διπλασιαστούν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και καταναλώνουμε, με τη γέμιση της αρεσκείας μας
Πρόταση:
Σχηματίζουμε μεγαλύτερα κρουασάν και κατα το τύλιγμα τοποθετούμε μέσα ένα κομμάτι σοκολάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου