Πανακότα (Panacotta)
Καμία σχέση με την κότα που κάνει το αυγό.
Στα ιταλικά σημαίνει ψημένη κρέμα, και έχει τις ρίζες της στην ιταλική περιφέρεια...
- 500ml γάλα
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 150γρ ζάχαρη
- 6 φύλλα ζελατίνης
- 1 βανίλια
- σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης
- Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια (προσοχή να μην βράσει)
- Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε ένα ένα στο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν
- Σε άλλο σκεύος χτυπάμε ελαφρά την κρύα κρέμα γάλακτος
- Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία από το γάλα και ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά, ρίχνουμε το μίγμα σε καθαρό σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες
- Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου