Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πανακότα (Panacotta)

Πανακότα (Panacotta)

Καμία σχέση με την κότα που κάνει το αυγό.

 Στα ιταλικά σημαίνει ψημένη κρέμα, και έχει τις ρίζες της στην ιταλική περιφέρεια... 

Υλικά:

  • 500ml γάλα
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 150γρ ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 1 βανίλια
  • σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτα για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση:

  • Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης
  • Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια (προσοχή να μην βράσει)
  • Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε ένα ένα στο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν
  • Σε άλλο σκεύος χτυπάμε ελαφρά την κρύα κρέμα γάλακτος
  • Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία από το γάλα και ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά, ρίχνουμε το μίγμα σε καθαρό σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες
  • Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου