Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Πατάτα φούρνου (Jacket Potato)

Πατάτα φούρνου (Jacket Potato)

με κρέμα τυριού παρμεζάνα μπέικον και μανιτάρια ή όπως αλλιώς θέλετε

Υλικά:

  • 4 πατάτες μεσαίου μεγέθος
  • Κρέμα τυρί 200γρ
  • Παρμεζάνα 25 γρ
  • Μπέικον κύβοι 50 γρ
  • Μανιτάρια ψιλοκομμένα 50γρ
  • Βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι



Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC 
  • Αλείφουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε λίγο αλάτι
  • Τις τρυπάμε 4-5 φορές με ένα πιρούνι (για να μην σκάσουν) και τις τοποθετούμε στον φούρνο για 90-120 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές απ'έξω και μαλακές μέσα
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα, σοτάρουμε το μπέικον με τα μανιτάρια
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε την κρέμα τυρί και την παρμεζάνα
  • Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες βγάζουμε από τον φούρνο, σκίζουμε από τη μια πλευρά σε σχήμα σταυρού και πιέζουμε από το πλάι
  • Προσθέτουμε από πάνω, λίγο βούτυρο και την κρέμα 
  • Εναλλακτικά σερβίρουμε με κασέρια, βούτυρο, φασόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου