Χαλβάς της γιαγιάς
1-2-3-4 ο χρυσός κανόνας της γιαγιάς για τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι
Υλικά:
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα πορτοκάλια για περίπου 40 λεπτά μέσα σε νερό, αφιαρούμε τη φλούδα και χτυπάμε την ψύχα στο μπλέντερ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει χρώμα
- Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτία
- Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην πιάσει στον πάτο
- Είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στα τοιχώματα
- Σερβίρουμε σε μπολάκια με λίγη κανέλα από πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου