Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Χαλβάς της γιαγιάς

Χαλβάς της γιαγιάς

1-2-3-4 ο χρυσός  κανόνας της γιαγιάς για τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι

Υλικά:
  1. 1 κούπα ηλιέλαιο
  2. 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  3. 3 κούπες ζάχαρη
  4. 4 κούπες νερό
  5. 2 πορτοκάλια
  6. 1κγ κανέλα

Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα πορτοκάλια για περίπου 40 λεπτά μέσα σε νερό, αφιαρούμε τη φλούδα και χτυπάμε την ψύχα στο μπλέντερ
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει χρώμα
  3. Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτία 
  4. Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην πιάσει στον πάτο
  5. Είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στα τοιχώματα
  6. Σερβίρουμε σε μπολάκια με λίγη κανέλα από πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου