Καραμέλα Βάζου
Ο πιο σύντομος τρόπος να φτιάξετε την πιο νόστιμη καραμέλα, οι χρήσεις της πολλές...
Επικάλυψη για κέικ, για κρέμες, για μπισκότα γεμιστά
Επικάλυψη για κέικ, για κρέμες, για μπισκότα γεμιστά
Υλικά:
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με τη γλυκόζη σε χαμηλή φωτιά
- Ρίχνουμε το 1/5 της ζάχαρης σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά
- Όταν αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα ρίχνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη
- Αφηνουμε τη ζάχαρη να πάρει σκούρο χρώμα
- Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα σ' αυτήν προσεκτικά να μην καούμεκαι να μην φουσκώσει πολύ
- Βράζουμε για 2-3 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει κάτω από τους 40οC, ρίχνουμε το βούτυρο
- Ομοιογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός και αποθηκεύουμε σε βάζα,
- Διατηρείται 2-3 μήνες τουλάχιστον στο ψυγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου