Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Καραμέλα Βάζου

Καραμέλα Βάζου

Ο πιο σύντομος τρόπος να φτιάξετε την πιο νόστιμη καραμέλα, οι χρήσεις της πολλές...
Επικάλυψη για κέικ, για κρέμες, για μπισκότα γεμιστά

Υλικά:
190 γρ. ζάχαρη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. γλυκόζη
75 γρ. φρέσκο βούτυρο αλατισμένο

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με τη γλυκόζη σε χαμηλή φωτιά
  2. Ρίχνουμε το 1/5 της ζάχαρης σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά
  3. Όταν αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα ρίχνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη
  4. Αφηνουμε τη ζάχαρη να πάρει σκούρο χρώμα
  5. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα σ' αυτήν προσεκτικά να μην καούμεκαι να μην φουσκώσει πολύ
  6. Βράζουμε για 2-3 λεπτά
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει κάτω από τους 40οC, ρίχνουμε το βούτυρο
  8. Ομοιογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός και αποθηκεύουμε σε βάζα,
  9. Διατηρείται 2-3 μήνες τουλάχιστον στο ψυγείο









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου