Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Cheesecake

Cheesecake

Εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ

ΥΛΙΚΑ
  1. 400gr βούτυρο
  2. 2 πακ μπισκότα πτι μπερ
  3. 1 κουτ ζαχαρούχο
  4. 400γρ κρέμα τυρί
  5. 2 κσ. χυμό λεμόνι
  6. Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με τα μπισκότα
  3. Ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά
  4. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά
  5. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυρί, το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού
  6. Αδειάζουμε πάνω στο μπισκότο και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο
  7. Σερβίρουμε με γλυκό βύσσινο
Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε μέσα στην κρέμα ψιλοκομμένες φράουλες
Για επικάλυψη χρησιμοποιούμε μαρμελάδα φράουλα

    Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

    Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

    Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

    Κυριακή των Βαϊων σε λίγες μέρες, οπότε ο Μπακαλιάρος έχει την τιμητική του
    ΥΛΙΚΑ
    1. 1,5 κιλό μπακαλιάρο
    2. Αλάτι
    3. Πιπέρι
    4. Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
    5. 700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    6. 500ml μαύρη μπύρα
     ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο πολύ καλά, (τουλάχιστον για 48 ώρες, αλλαγή νερού κάθε 6 ώρες) 
    2. Βγάζουμε τα κομμάτια από το νερό και σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί, να στεγνώσει καλά
    3. Σε ένα ταψί ρίχνουμε 200γρ αλεύρι, λίγο πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε
    4. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο αλεύρι να κολλήσει καλά από κάθε πλευρά
    5. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι μας: Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε καλά 500γρ αλεύρι και 500ml μπύρα (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό). Θα πρέπει ο χυλός μας να γίνει τόσο πηχτός ώστε να στέκεται πάνω στο ψάρι
    6. Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι, και σηκώνουμε να τρέξει το κουρκούτι που περισσεύει
    7. Στη συνέχεια τηγανίζουμε για λίγα λετά, και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και να γίνει τραγανός
    8. Αφαιρούμε από το λάδι και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι
    9. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και σκορδαλιά

    Σκορδαλιά

    ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

    Εύκολη σκορδαλιά με πατάτες...

    ΥΛΙΚΑ: 

    1. 5 Πατάτες
    2. 3-5 σκελίδες σκόρδο
    3. Χυμό ενός λεμονιού
    4. 1/2 κγ αλάτι
    5. Ελαιόλαδο
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    1. Πλένουμε καλά και βράζουμε τις πατάτες 
    2. Χτυπάμε στο multi το σκόρδο και τον μισό χυμό λεμονιού
    3. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    4. Προσθέτουμε σιγά σιγά ελαιόλαδο μέχρι να πάρει το μίγμα την υφή που θέλουμε και το υπόλοιπο λεμόνι
    5. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι 

    Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

    ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

    ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

    Άμα είναι να χαλάσουμε τη δίαιτα ας αξίζει τον... λόγο

    ΥΛΙΚΑ (για την τάρτα)
    Ζύμη

  1. 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  3. 40 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
  4. 125 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  5. 1 κρόκος αυγού
  6. - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/paidika/me-zaxarouxo/tarta-me-zaxarouxo-sokolata/#sthash.SAYWQjlg.dpuf
    1. 150 γρ. αλεύρι
    2. 80 γρ άχνη
    3. 40 γρ αμύγδαλα σε σκόνη
    4. 125 γρ βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
    5. 1 κρόκος

    ΥΛΙΚΑ (για τις κρέμες)
    Ζύμη

  7. 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  9. 40 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
  10. 125 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  11. 1 κρόκος αυγού
  12. - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/paidika/me-zaxarouxo/tarta-me-zaxarouxo-sokolata/#sthash.SAYWQjlg.dpuf
    1. 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
    2. 80 γρ μέλι
    3. 200 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
    4. 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    • Χτυπάμε στο φτερό του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να ξεκολλάει από τον κάδο
      Ζύμη
    • Ανοίγουμε τη ζύμη περίπου 3 εκ. πάχος και στρωνουμε σε φόρμα για τάρτα 22εκ
    • Απλώνουμε μια λαδόκολλα και γεμίζουμε ρεβύθια ή ρύζι
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10-15 λεπτά
    • Αφήνουμε να κρυώσει καλά
    • Βράζουμε σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο με το μέλι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, και ρίχονουμε πάνω στην τάρτα
    • Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά
    • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα
    • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και ρίχνουμε πάνω στη τεμαχισμένη κουβερτούρα
    • Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα σιλικόνης
    • Περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ρίχνουμε στην τάρτα
    • Βάζουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
    • Αφήνουμε και σερβίρουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου
      Ζύμη

    Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

    Greece: healthiest diet in the world?

    Who knows if Greece will be able to make a repeat of their winning performance at Euro 2004? After losing 3-0 to Colombia in their first game the signs aren’t good, but there’s no better cuisine to eat while watching the footie than Greek food. Full of flavour and vibrant colours, and always great for sharing.
    That’s why I chose Greece for Jamie’s Foodie World Cup. I’m a huge fan of Greek food, having been introduced to it properly during my time at Reading University. I never expected the town to be such a haven for the Greek community, but I had loads of Mediterranean food at all the parties they held – they are such hospitable people!
    The Greek diet is regarded as one of the healthiest in the world because it’s based largely around fruit and vegetables, wholegrains pasta and rice, fish, and a small amount of cheese and yoghurt.  Non-meat protein sources include beans and legumes like fava, split peas and lentils are also a popular staple, usually used in soups, stews and salads.  You might notice these array of foods don’t differ hugely from what I regard as a healthy balanced diet.
    The Greeks are also famous for their love of olive oil, which is lower in saturated fat than butter, so a good choice for cooking. If you’ll forgive some geeky science, recent evidence published by the PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences) journal shows that the combination of olive oil and leafy salad or vegetables is what gives the Mediterranean diet its healthy edge, because the formation of nitro fatty acids between the two food groups lowers blood pressure. So I recommend that as a side whatever you’re eating!
    Sadly though, even Greece appears to have become a victim to the global obesity epidemic and has struggled to stick to its healthy lifestyle and image. According to the World Health Organisation, 33% of 11-year-old boys and girls in Greece are overweight, which is actually the highest prevalence in Europe.
    It’s likely down to the pop up of fast food outlets in the major cities and increased access to processed food high in fat, sugar and salt. Also, if you’ve ever tried saganaki – basically a fried hard cheese – then you’ll know it’s a wildly indulgent dish, but delicious all the same.  A nod should also be given to tiropita, otherwise known as cheese pie.
    For some delicious Greek-inspired recipes to watch when the footie is on, my favourite is Jamie’s twist on Greek chicken with couscous, which everyone can tuck in to and help themselves.
    greek chicken and couscous
    To accompany this, there’s a great recipe on JO.com for a very simple Greek salad, although the key to getting this right is to use the best olive oil you can afford for the dressing and use the ripest tomatoes you can get your hands, so to maximise the flavour!
    I’m not sure of Greece’s chances of winning the World Cup, but they certainly win when it comes to the dinner table.
    simple greek salad

    Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

    Pizza

    Pizza

    Εύκολη και γρήγορη

    ΥΛΙΚΑ
    1. 400γρ αλέυρι για πίτσα 00
    2. 100γρ σιμιγδάλι ψιλό
    3. 7γρ μαγιά ξερή
    4. 300γρ Χλιαρό νερό
    5. 1κγ αλάτι
    6. 1/2 κσ ζάχαρη
    7. 1κγ πάπρικα καπνιστή
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    • Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και την πάπρικα
    • Ρίχνουμε σε μια μπασίνα το αλέυρι με το σιμιγδάλι
    • Δημιουργούμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το χλιαρό νερό
    • Ανακατεύουμε με πηρούνι και μόλις σφίξει συνεχίζουμε με το χέρι.
    • Μόλις δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη και δεν κολλάει (ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον αλέυρι), σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος
    • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την ανοίγουμε περίπου 0,5 εκ και απλώνουμε στο ταψί
    •  Ρίχνουμε τα υλικά της επιλογής μας (σάλτσα ντομάτας, τριμμένα κασέρια, αλαντικά κ.α.)
    • Ψήνουμε στους 170οC για 20 λεπτά

    Συμβουλή: Μην χρησιμοποιήσετε περισσότερα απο 4 υλικά, όσο λιγότερα τόσο καλύτερα

    Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

    Τούρτα Σοκόλα-ση

    Τούρτα Σοκόλα-ση

    Τούρτα Σοκόλα-ση

    Τούρτα σοκολάτα με σοκολατένια βάση, πάστα μερέντας και γκαζάζ σοκολάτας...
    Α. Μπισκουί σοκολάτας
    ΥΛΙΚΑ
    1. 300γρ ασπράδια
    2. 250γρ ζάχαρη
    3. 200γρ κρόκοι
    4. 2 δόσεις βανίλιες
    5. 100γρ αλέυρι μαλακό
    6. 100γρ κορν φλάουρ
    7. 50γρ κακάο
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε είχνωντας βροχιδών τη ζάχαρη 
    • Προσθέτουμε τους κρίκους και τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα
    • Ρίχνουμε το αλέυρι, το κορν φλάουρ και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ
    • Ψήνουμε στους 190οC για 7 λεπτά και μετά αφήνουμε να κρυώσει καλά
     
    Β. Μους Σοκολάτας Γάλακτος
    ΥΛΙΚΑ
    1. 140γρ κρόκοι
    2. 1 βανίλια
    3. 100γρ ζάχαρη
    4. 20γρ Νερό
    5. 350γρ Σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
    6. 550γρ κρέμα γάλακτος
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    • Χτυπάμε τους κρόκους με τη βανίλια μέχρι να ασπρισουν
    • Ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να γίνει καραμέλα μέχρι τους 125οC και το ρίχνουμε στους κρόκους ενώ χτυπάμε στο μίξερ
    • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και ανακατεύουμε τη μισή με τη λιωμένη σοκολάτα
    • Το μίγμα κρόκων με την καραμέλα ονομάζεται "σαμπαγιόν" και αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με το μίγμα σοκολάτας με σαντιγύ.
    • Αναμιγνύουμε την υπόλοιπη σαντιγυ και ανακατελυουμε απαλά
     
     
    Γ. Πάστα Μερέντας
    ΥΛΙΚΑ
    1. 400γρ Μερέντα
    2. 200γρ Κρέμα γάλακτος
    3. 5 φύλλα ζελατίνας
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    • Δουλεύουμε την πραλίνα με την μισή κρέμα γάλακτος
    • Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας
    • Αναμιγνύουμε τα 2 μίγματα και ομογενοποιούμε
    • Απλώνουμε την πάστα σε ένα τσέρκι 16-18 εκ με ύψος 1 εκ
    • Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει


    Δ.Γκανάζ Σοκολάτας
    ΥΛΙΚΑ
    1. 300γρΚουβερτούρα
    2. 100γρ Κρέμα γάλακτος
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα

    ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

    • Κόβουμε το μπισκουί στο σχήμα που θέλουμε (2 κομμάτια), λίγο πιο μικρό από το τσέρκι
    • Βάζουμε το μπισκουί στο κέντρο του τσέρκι και ρίχνουμε το 1/3 της μους και το βάζουμε στο ψυγείο
    • Μόλις σφίξει η κρέμα βάζουμε από πάνω την πάστα μερέντας και άλλο 1/3 της μους και βάζουμε πάλι στο ψυγείο
    • Μόλις σφίξει βάζουμε το δεύτερο κομμάτι μπισκουί και την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε στην κατάψυξη.
    • Βγάζουμε μόλις παγώσει καλά και ξεφορμάρουμε
    • Ρίχνουμε τη Γκανάζ και αφήνουμε στο ψυγείο