Τούρτα Σοκόλα-ση
Τούρτα Σοκόλα-ση
Τούρτα σοκολάτα με σοκολατένια βάση, πάστα μερέντας και γκαζάζ σοκολάτας...
Α. Μπισκουί σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
- 300γρ ασπράδια
- 250γρ ζάχαρη
- 200γρ κρόκοι
- 2 δόσεις βανίλιες
- 100γρ αλέυρι μαλακό
- 100γρ κορν φλάουρ
- 50γρ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε είχνωντας βροχιδών τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε τους κρίκους και τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα
- Ρίχνουμε το αλέυρι, το κορν φλάουρ και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ
- Ψήνουμε στους 190οC για 7 λεπτά και μετά αφήνουμε να κρυώσει καλά
Β. Μους Σοκολάτας Γάλακτος
ΥΛΙΚΑ
- 140γρ κρόκοι
- 1 βανίλια
- 100γρ ζάχαρη
- 20γρ Νερό
- 350γρ Σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
- 550γρ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη βανίλια μέχρι να ασπρισουν
- Ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να γίνει καραμέλα μέχρι τους 125οC και το ρίχνουμε στους κρόκους ενώ χτυπάμε στο μίξερ
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και ανακατεύουμε τη μισή με τη λιωμένη σοκολάτα
- Το μίγμα κρόκων με την καραμέλα ονομάζεται "σαμπαγιόν" και αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με το μίγμα σοκολάτας με σαντιγύ.
- Αναμιγνύουμε την υπόλοιπη σαντιγυ και ανακατελυουμε απαλά
Γ. Πάστα Μερέντας
ΥΛΙΚΑ
- 400γρ Μερέντα
- 200γρ Κρέμα γάλακτος
- 5 φύλλα ζελατίνας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Δουλεύουμε την πραλίνα με την μισή κρέμα γάλακτος
- Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας
- Αναμιγνύουμε τα 2 μίγματα και ομογενοποιούμε
- Απλώνουμε την πάστα σε ένα τσέρκι 16-18 εκ με ύψος 1 εκ
- Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Δ.Γκανάζ Σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
- 300γρΚουβερτούρα
- 100γρ Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
- Κόβουμε το μπισκουί στο σχήμα που θέλουμε (2 κομμάτια), λίγο πιο μικρό από το τσέρκι
- Βάζουμε το μπισκουί στο κέντρο του τσέρκι και ρίχνουμε το 1/3 της μους και το βάζουμε στο ψυγείο
- Μόλις σφίξει η κρέμα βάζουμε από πάνω την πάστα μερέντας και άλλο 1/3 της μους και βάζουμε πάλι στο ψυγείο
- Μόλις σφίξει βάζουμε το δεύτερο κομμάτι μπισκουί και την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε στην κατάψυξη.
- Βγάζουμε μόλις παγώσει καλά και ξεφορμάρουμε
- Ρίχνουμε τη Γκανάζ και αφήνουμε στο ψυγείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου