Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τούρτα Σοκόλα-ση

Τούρτα Σοκόλα-ση

Τούρτα Σοκόλα-ση

Τούρτα σοκολάτα με σοκολατένια βάση, πάστα μερέντας και γκαζάζ σοκολάτας...
Α. Μπισκουί σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
  1. 300γρ ασπράδια
  2. 250γρ ζάχαρη
  3. 200γρ κρόκοι
  4. 2 δόσεις βανίλιες
  5. 100γρ αλέυρι μαλακό
  6. 100γρ κορν φλάουρ
  7. 50γρ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε είχνωντας βροχιδών τη ζάχαρη 
  • Προσθέτουμε τους κρίκους και τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα
  • Ρίχνουμε το αλέυρι, το κορν φλάουρ και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ
  • Ψήνουμε στους 190οC για 7 λεπτά και μετά αφήνουμε να κρυώσει καλά
 
Β. Μους Σοκολάτας Γάλακτος
ΥΛΙΚΑ
  1. 140γρ κρόκοι
  2. 1 βανίλια
  3. 100γρ ζάχαρη
  4. 20γρ Νερό
  5. 350γρ Σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
  6. 550γρ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη βανίλια μέχρι να ασπρισουν
  • Ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να γίνει καραμέλα μέχρι τους 125οC και το ρίχνουμε στους κρόκους ενώ χτυπάμε στο μίξερ
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και ανακατεύουμε τη μισή με τη λιωμένη σοκολάτα
  • Το μίγμα κρόκων με την καραμέλα ονομάζεται "σαμπαγιόν" και αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με το μίγμα σοκολάτας με σαντιγύ.
  • Αναμιγνύουμε την υπόλοιπη σαντιγυ και ανακατελυουμε απαλά
 
 
Γ. Πάστα Μερέντας
ΥΛΙΚΑ
  1. 400γρ Μερέντα
  2. 200γρ Κρέμα γάλακτος
  3. 5 φύλλα ζελατίνας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Δουλεύουμε την πραλίνα με την μισή κρέμα γάλακτος
  • Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας
  • Αναμιγνύουμε τα 2 μίγματα και ομογενοποιούμε
  • Απλώνουμε την πάστα σε ένα τσέρκι 16-18 εκ με ύψος 1 εκ
  • Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει


Δ.Γκανάζ Σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
  1. 300γρΚουβερτούρα
  2. 100γρ Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

  • Κόβουμε το μπισκουί στο σχήμα που θέλουμε (2 κομμάτια), λίγο πιο μικρό από το τσέρκι
  • Βάζουμε το μπισκουί στο κέντρο του τσέρκι και ρίχνουμε το 1/3 της μους και το βάζουμε στο ψυγείο
  • Μόλις σφίξει η κρέμα βάζουμε από πάνω την πάστα μερέντας και άλλο 1/3 της μους και βάζουμε πάλι στο ψυγείο
  • Μόλις σφίξει βάζουμε το δεύτερο κομμάτι μπισκουί και την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Βγάζουμε μόλις παγώσει καλά και ξεφορμάρουμε
  • Ρίχνουμε τη Γκανάζ και αφήνουμε στο ψυγείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου