Pizza
Εύκολη και γρήγορη
ΥΛΙΚΑ
- 400γρ αλέυρι για πίτσα 00
- 100γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 7γρ μαγιά ξερή
- 300γρ Χλιαρό νερό
- 1κγ αλάτι
- 1/2 κσ ζάχαρη
- 1κγ πάπρικα καπνιστή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και την πάπρικα
- Ρίχνουμε σε μια μπασίνα το αλέυρι με το σιμιγδάλι
- Δημιουργούμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το χλιαρό νερό
- Ανακατεύουμε με πηρούνι και μόλις σφίξει συνεχίζουμε με το χέρι.
- Μόλις δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη και δεν κολλάει (ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον αλέυρι), σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την ανοίγουμε περίπου 0,5 εκ και απλώνουμε στο ταψί
- Ρίχνουμε τα υλικά της επιλογής μας (σάλτσα ντομάτας, τριμμένα κασέρια, αλαντικά κ.α.)
- Ψήνουμε στους 170οC για 20 λεπτά
Συμβουλή: Μην χρησιμοποιήσετε περισσότερα απο 4 υλικά, όσο λιγότερα τόσο καλύτερα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου