Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Pizza

Pizza

Εύκολη και γρήγορη

ΥΛΙΚΑ
  1. 400γρ αλέυρι για πίτσα 00
  2. 100γρ σιμιγδάλι ψιλό
  3. 7γρ μαγιά ξερή
  4. 300γρ Χλιαρό νερό
  5. 1κγ αλάτι
  6. 1/2 κσ ζάχαρη
  7. 1κγ πάπρικα καπνιστή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και την πάπρικα
  • Ρίχνουμε σε μια μπασίνα το αλέυρι με το σιμιγδάλι
  • Δημιουργούμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το χλιαρό νερό
  • Ανακατεύουμε με πηρούνι και μόλις σφίξει συνεχίζουμε με το χέρι.
  • Μόλις δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη και δεν κολλάει (ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον αλέυρι), σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος
  • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την ανοίγουμε περίπου 0,5 εκ και απλώνουμε στο ταψί
  •  Ρίχνουμε τα υλικά της επιλογής μας (σάλτσα ντομάτας, τριμμένα κασέρια, αλαντικά κ.α.)
  • Ψήνουμε στους 170οC για 20 λεπτά

Συμβουλή: Μην χρησιμοποιήσετε περισσότερα απο 4 υλικά, όσο λιγότερα τόσο καλύτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου