ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Άμα είναι να χαλάσουμε τη δίαιτα ας αξίζει τον... λόγο
Ζύμη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. άχνη ζάχαρη
40 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
125 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
1 κρόκος αυγού
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/paidika/me-zaxarouxo/tarta-me-zaxarouxo-sokolata/#sthash.SAYWQjlg.dpuf
- 150 γρ. αλεύρι
- 80 γρ άχνη
- 40 γρ αμύγδαλα σε σκόνη
- 125 γρ βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κρόκος
ΥΛΙΚΑ (για τις κρέμες)
Ζύμη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. άχνη ζάχαρη
40 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
125 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
1 κρόκος αυγού
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/paidika/me-zaxarouxo/tarta-me-zaxarouxo-sokolata/#sthash.SAYWQjlg.dpuf
- 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 80 γρ μέλι
- 200 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
- 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο φτερό του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να ξεκολλάει από τον κάδοΖύμη
- Ανοίγουμε τη ζύμη περίπου 3 εκ. πάχος και στρωνουμε σε φόρμα για τάρτα 22εκ
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα και γεμίζουμε ρεβύθια ή ρύζι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10-15 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά
- Βράζουμε σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο με το μέλι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, και ρίχονουμε πάνω στην τάρτα
- Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και ρίχνουμε πάνω στη τεμαχισμένη κουβερτούρα
- Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα σιλικόνης
- Περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ρίχνουμε στην τάρτα
- Βάζουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Αφήνουμε και σερβίρουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίουΖύμη