ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ (Καλύτερο από της "μαμας")
Το γνήσιο Tiramisu φτιάχνετε με μαρέγκα και mascarpone, είναι απλό, γρήγορο και νόστιμο.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ mascarpone
- 2 ασπράδια
- 2 κρόκοι
- 25 γρ ζάχαρη
- 80 γρ άχνη
- savoyard (Σαβαγιάρ)
- Espresso
- Κακάo σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα (πρέπει να γυρνάμε το σκεύος ανάποδα και να μην πέφτει)
- Σε άλλο σκεύος χτυπάμε το μασκαρπόνε με την άχνη, και προσθέτουμε τους κρόκους
- Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεκτικά με τη μαρίζ (από κάτω προς τα πάνω)
- Βουτάμε τα savoyard (Σαβαγιάρ) στον καφέ, τα στρώνουμε στη φόρμα και προσθέτουμε την κρέμα
- Χρησιμοποιύμε λίγο κακάο για Ντεκόρ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου