ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ (Β)
Εναλλακτική πρόταση για βουτυρόκρεμα. Λίγο πιο σύνθετη από την Βουτυρόκρεμα (Α) αλλά πιο νόστιμη, είναι η Βουτυρόκρεμα με Ιταλική Μαρέγκα
ΥΛΙΚΑ για την Ιταλική μαρέγκα
- 2 ασπράδια αυγού (θερμοκρασία δωματίου)
- 135 γρ ζάχαρη
- 40 γρ νερό
ΥΛΙΚΑ για την Βουτυρόκρεμα
- 5 κρόκοι αυγού
- 280 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ νερό
- 360 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 1 δόση ιταλικής μαρέγκας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για την Ιταλική μαρέγκα
- Βράζουμε μέχρι τους 118C τα 40 γρ νερό και τα 100 γρ ζάχαρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα 2 ασπράδια με τα 35 γρ ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Είναι έτοιμο ότα το μίγμα γίνει σταθερό. (Δεν πέφτει αν γυρίσουμε το σκέυος ανάποδα)
- Συνεχίζουμε σε μεσαία ταχύτητα το χτύπημα και ρίχνουμε το σιρόπι
- Χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μίγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη Βουτυρόκρεμα
- Βράζουμε μέχρι τους 118C τα 100 γρ νερό και τα 280 γρ ζάχαρη.
- Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν
- Αδειάζουμε μέσα το σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να κρυώσει
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει
- Ενσωματώνουμε την Ιταλική μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου