Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ (Β)

ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ (Β)

Εναλλακτική πρόταση για βουτυρόκρεμα. Λίγο πιο σύνθετη από την Βουτυρόκρεμα (Α) αλλά πιο νόστιμη, είναι η Βουτυρόκρεμα με Ιταλική Μαρέγκα

ΥΛΙΚΑ για την Ιταλική μαρέγκα

  1. 2 ασπράδια αυγού (θερμοκρασία δωματίου)
  2. 135 γρ ζάχαρη
  3. 40 γρ νερό

ΥΛΙΚΑ για την Βουτυρόκρεμα

  1. 5 κρόκοι αυγού
  2. 280 γρ. ζάχαρη
  3. 100 γρ νερό
  4. 360 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  5. 1 δόση ιταλικής μαρέγκας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για την Ιταλική μαρέγκα

  • Βράζουμε μέχρι τους 118C τα 40 γρ νερό και τα 100 γρ ζάχαρη.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα 2 ασπράδια με τα 35 γρ ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Είναι έτοιμο ότα το μίγμα γίνει σταθερό. (Δεν πέφτει αν γυρίσουμε το σκέυος ανάποδα)
  • Συνεχίζουμε σε μεσαία ταχύτητα το χτύπημα και ρίχνουμε το σιρόπι
  • Χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μίγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη Βουτυρόκρεμα

  • Βράζουμε μέχρι τους 118C τα 100 γρ νερό και τα 280 γρ ζάχαρη.
  • Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν
  • Αδειάζουμε μέσα το σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να κρυώσει
  • Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει
  • Ενσωματώνουμε την Ιταλική μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να τη δουλέψουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου