ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
Ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών
και μεγάλων
Υλικά για σοκολάτα
Παρασκευή
- Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, χρειάζεται προσοχή να μην καεί
- Ρίχνουμε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα (εγώ προτείνω σοκολάτα γάλακτος για καλύτερη γεύση), τη ζάχαρη, το κακάο το αυγό και το βούτυρο
- Μόλις ανακατευτούν όλα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβολιάσει
- Μόλις ανακατευτούν όλα τα υλικά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά
- Το αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου, και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να μην "πιάσει πέτσα"
Υλικά για σου
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 3 αυγά
- 50γρ βούτυρο
- 150γρ νερό
- 2 πρέζες αλάτι
Παρασκευή
- Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι σε μέτρια φωτιά και 5'
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
- Βάζουμε και πάλι στη φωτιά για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε. Είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα και είναι λείο
- Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και έτοιμη η ζύμη.
- Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια φτιάχνουμε μπάλες από ζύμη και τοποθετούμε σε λαμαρίνα βουτυρωμένη. Προσοχή, πρέπει να είναι όλα στο ίδιο μέγεθος για να μην υπάρξει πρόβλημα στο ψήσιμο. Αφήστε κενό ανάμεσα τους
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C. Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά το ψήσιμο. Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φούρνο. Είναι έτοιμα όταν πάρουν χρώμα
- Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν
Υλικά για κρέμα
- 1/2 λίτρο γάλα
- 20 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά ολόκληρα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Παρασκευή
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και τα αυγά και τις βανίλιες
- Ρίχνουμε το 1/3 από το χλιαρό γάλα στο αλεύρι με τη ζάχαρη
- Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε πίσω στη κατσαρόλα που βράζει το γάλα
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο
- Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να κρυώσει
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
- Γεμίζουμε με την κρέμα τα "σου" με τη χρήση ενός κορνέ
- Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας
- Διακοσμούμε από πάνω με σαντιγί....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου