Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ



ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
Ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων 

 Υλικά για σοκολάτα

  1. 200γρ Κουβερτούρα
  2.  1lt Φρέσκο γάλα
  3. 300 γρ ζάχαρη
  4. 50γρ Φρέσκο βούτυρο
  5. 80 γρ αλεύρι
  6. 60 γρ κακάο
  7. 1 αυγό
Παρασκευή
  • Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, χρειάζεται προσοχή να μην καεί
  • Ρίχνουμε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα (εγώ προτείνω σοκολάτα γάλακτος για καλύτερη γεύση), τη ζάχαρη, το κακάο το αυγό και το βούτυρο
  • Μόλις ανακατευτούν όλα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβολιάσει
  • Μόλις ανακατευτούν όλα τα υλικά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά
  • Το αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου, και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να μην "πιάσει πέτσα"
Υλικά για σου
  1. 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  2. 3 αυγά
  3. 50γρ βούτυρο
  4. 150γρ νερό
  5. 2 πρέζες αλάτι
Παρασκευή
  • Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι σε μέτρια φωτιά και 5' 
  •  Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
  • Βάζουμε και πάλι στη φωτιά για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε. Είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα και είναι λείο
  • Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και έτοιμη η ζύμη.
  • Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια φτιάχνουμε μπάλες από ζύμη και τοποθετούμε σε λαμαρίνα βουτυρωμένη. Προσοχή, πρέπει να είναι όλα στο ίδιο μέγεθος για να μην υπάρξει πρόβλημα στο ψήσιμο. Αφήστε κενό ανάμεσα τους
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C. Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά το ψήσιμο. Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φούρνο. Είναι έτοιμα όταν πάρουν χρώμα
  • Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν
Υλικά για κρέμα
  1. 1/2 λίτρο γάλα
  2.  20 γρ. βούτυρο
  3. 60 γρ. αλεύρι
  4. 2 αυγά ολόκληρα
  5.  100 γρ. ζάχαρη
  6. 2 βανίλιες
Παρασκευή
  • Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και τα αυγά και τις βανίλιες
  • Ρίχνουμε το 1/3 από το χλιαρό γάλα στο αλεύρι με τη ζάχαρη
  • Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε πίσω στη κατσαρόλα που βράζει το γάλα
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο
  • Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να κρυώσει

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
  • Γεμίζουμε με την κρέμα τα "σου" με τη χρήση ενός κορνέ
  • Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας
  • Διακοσμούμε από πάνω με σαντιγί....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου